Percheziții făcute de FBI la reședința lui Donald Trump. Ce caută anchetatorii (video)

Fostul președinte american Donald Trump susține că agenți FBI i-au percheziționat reședința din Mar-a-Lago (foto), Florida, și chiar au spart un seif în timpul acțiunii.

„Acestea sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră. Casa mea frumoasa, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, este în prezent sub asediu, percheziționată și ocupată de un grup mare de agenți FBI. Nimic de genul acesta nu s-a întâmplat vreodată cu un alt președinte al Statelor Unite… Această operațiune neanunțată asupra casei mele nu a fost nici necesar, nici adecvat”, a transmis Trump.

Potrivit unor surse New York Times, percheziția este legată de documente secrete pe care Trump le-a adus cu el la Mar-a-Lago în timp ce părăsea Casa Albă. Trump a amânat luni de zile returnarea a 15 cutii de materiale solicitate de oficialii Arhivelor Naționale.

În aceste 15 cutii, potrivit NYT, au existat materiale care intră sub incidența Legii privind documentele prezidențiale. Aceasta impune ca toate documentele și înregistrările referitoare la acțiunile oficiale să fie prezentate la arhivă.

În cutii erau documente, suveniruri, cadouri și scrisori. În plus, se remarcă faptul că în interior au existat „informații clasificate despre securitatea națională”. Potrivit The Guardian, există mai multe legi care reglementează informațiile confidențiale, inclusiv legea conform căreia ștergerea acestor înregistrări și stocarea lor în locul greșit este considerată o infracțiune, pedepsită cu până la cinci ani de închisoare.

NYT scrie că FBI ar trebui să convingă judecătorul care a emis mandatul de percheziție că există o cauză probabilă a infracțiunii și, pentru a efectua o percheziție a casei fostului președinte, aproape sigur a fost necesară semnătura înalților funcționari ai Biroului și ai Departamentului de Justiție.

La momentul percheziției, Trump se afla în zona New York-ului.

Trump este cunoscut pentru distrugerea materialelor oficiale – destinate arhivelor prezidențiale. O persoană din anturajul său a spus că există materiale clasificate pe care Trump le-a rupt în bucăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...