Descinderi în București la mafia permiselor. 5 persoane au fost arestate preventiv

Publicat: 23 feb. 2024, 13:15, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Descinderi în București la mafia permiselor. 5 persoane au fost arestate preventiv
Descinderi în București la mafia permiselor

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere. Aceștia erau declarați apți din punct de vedere medical, fără a mai face vreun control. Cinci persoane au fost arestate preventiv, iar alte trei au fost plasate în arest la domiciliu.

Percheziții în București la mafia permiselor

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat vineri că procurorii și polițiștii făcut 12 percheziții și au început urmărirea penală în cazul a 8 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată. Ancheta vizează și clinica medicală de unde oamenii obțineau fișele medicale, fără a mai trece prin procesul de examinare.

Cum acționa gruparea

”S-a reţinut că, în perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpaţii, cu  sprijinul funcţional  şi  material al persoanei  juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a  activităţii desfăşurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârşirii  infracţiunilor  menţionate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, au transmis procurorii.

Citește și: Afacerea Detergentul: percheziții masive în România și Ungaria după o descoperire surprinzătoare la Tg. Mureș

Din probele strânse de procurori reiese faptul că persoanele cercetate au pus la cale un amplu proces de falsificare a fişelor medicale ”prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialităţile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat”.

Anchetatorii au menţionat că prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuţie erau eliberate cu calificativul „apt”, fără  ca beneficiarii acestora să fi fost supuşi unui control  medical real, transmite News.ro.

Tribunalul bucurești a dispus arestarea prevenitvă a cinci persoane, iar alte trei au fost plasate în arest la domiciliu.

În ceea ce privește clinica medicală, aceasta nu mai are dreptul să desfășoare activități similare din cadrul celor în cadrul cărora au fost comise infracțiunile pentru o perioadă de 60 de zile.