Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova

Procurorii PCCOCS au descins vineri dimineaţă la locuinţa fostului prim-ministru şi ex-lider al Partidului Democrat, Pavel Filip, transmite Deschide.MD. De asemenea, este vizat şi un fost consul al Republicii Moldova la Odesa.

 „Percheziţiile se desfăşoară la un ex-prim-ministru al Republicii Moldova, precum şi la mai mulţi membri activi ai grupului criminal organizat, condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicaţi în această schemă. Cu detalii revenim după terminarea acţiunilor de urmărire penală”, a precizat pentru Deschide.MD procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec.

Conform Deschide.MD, fostul premier este vizat în dosarul privind terenul pe care este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...