Percheziții în patru județe, pentru destructurarea unei rețele care se ocupă cu traficul de migranți și droguri

Polițiștii au făcut, marți, 20 de percheziții în județele Timiș, Sibiu, Hunedoara și Gorj, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranți și traficul de droguri, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române.

”Din cercetări a reieşit că, în judeţele Timiş şi Arad, de la începutul lunii iunie 2020 şi până în prezent, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, ce ar fi avut drept scop racolarea, îndrumarea, cazarea şi transportul de migranţi originari din Orientul Mijlociu, către state din Vestul Europei. Gruparea infracţională ar face parte dintr-o vastă reţea de trafic de migranţi, constituită la nivel european. Reţeaua şi-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naţionale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradiţională de migraţie”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Gruparea acţiona pe mai multe paliere, respectiv racolarea migranţilor de pe teritoriul Bulgariei şi Serbiei, racolarea de călăuze care să direcţioneze grupurile de migranţi peste frontieră spre România, organizarea activităţilor de transport şi adăpostire temporară a migranţilor pe teritoriul României (în special în judeţele Timiş şi Arad).

De asemenea, gruparea ar fi organizat transferarea migranţilor de la locurile de adăpostire la autocamioane si camionete cu care erau transportaţi pentru a ieşi din România, ilegal, către statele din vestul Europei.

”Migranţii ar fi fost grupaţi, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le-ar fi asigurat apoi transportul către România, prin Bulgaria şi Serbia. În Serbia, gruparea infracţională ar fi avut membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranţilor peste frontiera de stat cu România. După introducerea frauduloasă a migranţilor în România, aceştia ar fi fost transportaţi până în municipiul Timişoara, Arad sau localităţile limitrofe, unde ar fi fost cazaţi în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria şi transportării acestora mai departe către destinaţiile finale din vestul Europei”, mai arată sursa citată.

Totodată, membrii grupării sunt bănuiţi de distribuirea drogurilor, din care ar fi obţinut sume mari de bani.

Potrivit anchetatorilor, 17 persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Timişoara, în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...