Pericolul de la răsărit: hackerii ruși atacă cibernetic România cu mesaje capcană

De câteva zile, românii s-au trezit cu mesaje capcană prin care li se transmite că au de ridicat un colet și trebuie să-și introducă în sistem datele personale. În urma verificărilor, s-a dovedit, însă, că acestea vin de la hackeri ruși.

Mesajul primit de români arată de felul acesta: „Adresa de livrare a coletului dumneavoastră RO342521924SE este greșită, vă rugăm să actualizați adresa în 24 de ore sau va fi returnată”. Există și un link de accesat, ceea ce face foarte credibilă modalitatea de abordare.

Linkul nu trebuie în niciun caz să fie deschis, mai ales dacă știți că nu ați făcut nicio comandă. Nu de alta, dar vi se cer să vă introduceți datele personale și mai multe informații despre contul bancar și cardul folosit, ceea ce vă va pune în pericol fondurile disponibile, potrivit digi24.ro.

În urma verificărilor, s-a dovedit că adresa IP a site-ului respectiv este din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...