Persoanele care locuiesc în județe în care rata infectărilor Covid-19 este ridicată au prioritate la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că persoanele eligibile care locuiesc în județe în care incidența cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este ridicată vor fi vaccinate prioritar.

„Vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din județele în care se înregistrează o incidență crescută a cazurilor de COVID-19. Strategia prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”, a declarat Gheorghiță.

Gheorghiță a explicat și cum va fi făcută imunizarea cadrelor didactice.

„Vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Crește, grădiniție și cadrele didactice din primar, gimnazial, liceu, universități. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Foarte probabil locația în care se va face vaccinarea este în casa corpului didactic din fiecare județ. Vor fi organizate centre de vaccinare în cadrul universităților”, susține Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea personalului din învățământ va începe la 1 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...