Persoanele care refuză să se vaccinează anti-COVID vor fi amendate cu 3.600 de euro

Austriecii care refuză să se vaccineze anticoronavirus vor primi amenzi de până la 3.600 de euro, odată ce vacinarea va deveni obligatorie.

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri COVID zilnic raportate, autoritățile din Austria au impus un lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate. Ulterior, ele au extins carantina și la vaccinați.

De asemenea, vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie în această țară de la 1 februarie 2022. Tot de atunci, austriecii care refuză să se vaccineze ar putea fi amendați cu până la 3.600 de euro, informează Bloomberg.

Întâi, autoritățile le vor oferi nevaccinaților o programare pentru a se imuniza, iar cine va refuza să vină va fi amendat.

De asemenea, cei care vor refuza să primească a treia doză (booster) vor fi amendați cu până la 1.500 de euro.

„Planul nu e doar ca oamenii să primeasă prima doză, ci să aibă schema de imunizare completă”, a explicat ministrul Karoline Edtstadler.

Austria va deveni prima țară vest-europeană care face obligatorie vaccinarea anticoronavirus, mai notează Bloomberg. Asta în condițiile în care țara are și una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare diin regiune – 66%.

Măsurile guvernului au fost deja întâmpinate cu proteste. Circa 40.000 de oameni au manifestat la Viena, weekend-ul trecut.

1 COMENTARIU

  1. Bun si cei cu alergii multiple ori boli imunitare, etc care au contraindicatie tot amenda platesc ?!! Se vede ca furherul care a declansat al doilea razboi mondial isi are originile de aici. Pana la urma nu mai conteaza cine traieste ori moare. Virusul si vaccinurile ne jioaca la ruleta pe bani f.multi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...