Valeriu Gheorghiță: Persoanele imunizate în alte țări cu seruri anti-COVID nerecunoscute în România se pot vaccina la cerere

Persoanele vaccinate în alte ţări cu seruri anti-COVID care nu sunt recunoscute în România, precum Sinovac, Sinopharm, Sputnik, se pot revaccina, la cerere, în România cu vaccinurile agreate la nivel european după minimum 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri, a anunţat marţi preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Un alt subiect pe care aş vrea să îl aduc în atenţia dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi, ca atare, nu sunt recunoscute şi folosite în România.

În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri. Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a adăugat că decizia a fost luată în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la persoane vaccinate în alte ţări cu serurile neautorizate şi nerecunoscute în România.

Şi atunci este absolut firesc ca aceste persoane să beneficieze de vaccinare cu vaccinurile autorizate şi recunoscute în România”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

1 COMENTARIU

  1. Firai al naibii cu tot neamu tau de jigodie. Ce ai ma cu cei vaccinati in alte tari cu alte vaccinuri? Ma javrelor, voi de ce nu va vaccinati ??? Si ai comandat vaccinuri ptr copii??? Sa dea Dumnezeu sa platesti tot raul ce l-ai facut si il faci in tara asta 😡😡😡😡😡 Cine esti tu ma animalule? Cu ce te incalzeste ca ne faci rau noua si copiilor???? Sper si ma rog ca Dumnezeu sa nu va mai rabde nici pe tine ,nici pe ailalti….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole