Perspectivele economice globale rămân incerte, în ciuda veștilor privind vaccinul anti-Covid

Perspectivele de revenire a economiei globale în perioada imediat următoare, rămân în continuare incerte, în ciuda veștilor privind apariția unui vaccin anti-Covid, susțin șefii băncilor centrale din Europa şi SUA.

Preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, şi preşedintele BCE, Christine Lagarde, spun că economia globală se află în continuare într-o perioadă dificilă. Asta deși bursele au explodat ca urmare a anunțului privind apariția unui vaccin anti-Covid în viitorul apropiat.

Grupul american Pfizer şi partenerului său german BioNTech au anunțat că vaccinul lor este „90% eficient” și a redus riscul de îmbolnăvire cu 90% în cadrul grupului vaccinat, comparativ cu grupul placebo.

Despre incertitudini a vorbit și guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey. Acesta a spus că „Trăim într-o lume cu incertitudini şi dificultăţi majore, este foarte greu de făcut previziuni”, citat de BBC News.

La rândul său, Christine Lagarde a spus că „După un imens val de incertitudini, vedem acum celălalt aspect al problemei. Dar nu vrea să fiu exuberantă în legătură cu potenţialul vaccin deoarece sunt încă incertitudini”.

Fondul Monetar Internațional a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020, dar preconizează o creștere de 5,2% în 2021.

Guvernatorii băncilor din toată lumea participă în aceste zile la Simpozionul anual al BCE, organizat în format virtual din cauza pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...