Peru: Pentru a finanța „Sănătatea” și „Educația”, avionul prezidențial a fost scos la vânzare

Șeful statului peruan caută fonduri pentru a face față pandemiei Covid-19. În mod simbolic, președintele Pedro Castillo, din stânga politică, a anunțat, săptămâna această, că avionul prezidențial va fi scos la vânzare și banii colectați vor fi folosiți pentru finanțarea ”Sănătății” și ”Educației”.

Este vorba de un Boeing 737-528 cu o capacitate de 70 de pasageri, informează AFP.

De asemenea, Pedro Castillo a mai anunțat, printre măsurile de austeritate, și interzicerea pentru fiecare funcționar de a călători cu avionul la prima clasă, cu scopul de a stopa privilegiile de care se bucură mare parte dintre aceștia.

Avionul lui Fujimori

Nu este pentru prima dacă când șeful statului  încearcă să vândă avionul prezidențial. În 2007, fostul președinte Alan Garcia nu a reușit să-l vândă, după ce l-a scos la licitație de două ori. Unul dintre motivele invocate a fost prețul cerut: 18,5 milioane de dolari.

Avionul a fost achiziționat de guvernul peruan în 1995 pentru 27,5 milioane de dolari sub președinția lui Alberto Fujimori (1990-2000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Aproape 5 000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate în urma...

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au reuşit să indisponibilizeze 4.500 de kilograme de obiecte pirotehnice în urma unor ample percheziţii desfăşurate în municipiul Slobozia şi...