„Pescobar”, luat în vizor de Protecția Consumatorilor și la Timișoara

Restaurantul Taverna Racilor din Timișoara, deținut de celebrul Pescobar, a fost sancționat de Protecția Consumatorilor.

Potrivit unui comunicat de presă, la SC NEDSEA SRL – Restaurant Taverna Racilor, punct de lucru Iulius Mall Timișoara, a avut loc un control operativ.

Abateri: operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectate corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător (insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut“, arată sursa citată.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei. Măsuri dispuse: oprire temporară a serviciilor pană la remediere  – Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme”, transmit reprezentații ANPC.

1 COMENTARIU

  1. Mare tupeu peste acest patron de restaurante mizerabile. Asa o manca si acasa la el. Acestor indivizi ar trebui sa li se interzica la a doua abatere sa mai practice asa ceva. In Franta nu mai profesezi si ai afaceri daca lucrezi mizerabil. Te apuci de alta meserie sau afacere. La noi de ce nu se poate ?!! Se da spaga mare la aprobari de asemenea mizerii ?!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole