Peste 100.000 de francezi au protestat împotriva vaccinării și certificatelor Covid

Publicat: 19 iul. 2021, 19:30, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Peste 100.000 de francezi au protestat împotriva vaccinării și certificatelor Covid

Peste 100.000 de francezi au protestat sâmbătă împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID la Paris, Strasbourg, Lille şi Montpellier.

Protestatarii au scandat „Libertate!” şi au purtat semne care denunţau o „dictatură sanitară” a preşedintelui Macron, informează Mediafax. Totodată, două centre de vaccinare au fost vandalizate.

Mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi a permiselor COVID-19, documente care vor fi necesare pentru a intra în restaurante şi alte locuri.

Un marş ţinut la Paris şi condus de un politician de extremă dreaptă şi poziţionat anti-vaccin a atras o mulţime neobişnuit de mare, crescută de furia determinată de noile reguli ale virusului, anunţate săptămâna aceasta de preşedintele francez Emmanuel Macron.

De asemenea, au avut loc demonstraţii la Strasbourg – în est, Lille – în nord, Montpellier – în sud şi în alte părţi ale Franţei. Se estimează că pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, potrivit Le Parisien, în 136 de regiuni ale Franţei.

Măsurile lui Macron vizează încetinirea răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi protejarea spitalelor de o nouă creştere a îmbolnăvirilor.

Preşedintele a ordonat tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până la 15 septembrie şi a anunţat că vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele.