Peste 2.600 de posturi scoase la concurs în şcolile postliceale ale MAI. Până când vă puteți înscrie

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, miercuri, o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar din subordine, fiind disponibile peste 2.660 de locuri. Înscrierea se face până în 14 septembrie, fiind urmată de proba fizică, iar în data de 9 octombrie se va susţine proba de evaluare a cunoştinţelor.

”În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti”, anunţă, miercuri, MAI, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.592 pentru agenţi de poliţie, 225 pentru agenţi de poliţie de frontieră, 551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi, 275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto. 

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.  

Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală. 

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite. 

Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel: 

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea; 

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea; 

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu; 

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş; 

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea; 

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui; 

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală. 

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor în data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ. 

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021. 

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021. 

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se vor regăsi pe site-urile inspectoratelor generale şi ale fiecărei instituţii de învăţământ: 

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliţie – http://www.scoalapolitie.ro/

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, arma Poliţie – http://www.scoalapolcj.ro/

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliţie de Frontieră –  http://www.avramiancu.ro/

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, arma Pompieri – http://www.scoaladepompieri.ro/ . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...