Peste 2 miliarde de lei pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Giurgiu Nord Frontieră

Publicat: 24 mai 2024, 11:58, de Viorela Pitulice, în Transporturi , ? cititori
Peste 2 miliarde de lei pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Giurgiu Nord Frontieră

A fost lansată licitaţia pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), valoarea contractului fiind de 2,25 miliarde de lei.

Lucrările de modernizare se vor efectua pe o lungime de 93,45 km de cale ferată, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

”Contractul, cu o valoare de 2,25 miliarde de lei, prevede într-o perioadă de 36 de luni activităţi de proiectare (6 luni) şi lucrări de modernizare (30 de luni) pe o lungime de 93,45 km de cale ferată. Pe Lotul 2 se vor executa inclusiv lucrări de electrificare şi de semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS”, spune Grineanu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 iulie, finanţarea provenind din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare (CEF).

Linia de cale ferată Bucureşti Nord – Giurgiu Nord Frontieră preia traficul feroviar de pe cele două coridoare centrale care tranzitează teritoriul României, asigurând legătura Coridorului Rin – Dunăre cu ţările din partea de sud-est a Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia).