Peste 20 de echipe s-au înscris la hackatonul online AgTech TM Spark Weekend

Hackatonul online AgTech TM Spark Weekend va avea lor în perioada 13-15 noiembrie și va alinia cel puțin 20 de echipe, care s-au înscris deja în proiect. Evenimentul este dedicat inovației în agricultură și zootehnie.

Ideile înscrise și acceptate sunt axate pe rezolvarea unei probleme din industria agricolă, iar soluția se bazează pe tehnologie și are potențial de scalabilitate.

„Pandemia ne-a arătat cât de fragile sunt sistemele agricole și alimentare din România și peste tot în lume. Această problemă evidențiază și o oportunitate foarte bună pentru cei care vor să dezvolte startup-uri de tehnologie”, spune Horia Cardoș, CEO și fondator al Agroland, organizatorul hackatonului.

El mai arată că „soluțiile pot porni de la drone folosite pentru însămânțare și imagini din satelit pentru monitorizarea culturilor, până la aplicații de predicție a stării vremii sau a sănătății culturii, aplicații și sisteme de automatizare a diverselor procese, sisteme de irigații smart, respectiv echipamente hardware, soluții de inteligență artificială.”

Participanții la eveniment vor beneficia de sfaturile următorilor mentori: Adrian Răducan (Expert Agrifood Business Raiffeisen Bank), Cezar Nourescu (Co-Founder & CEO CBNagro.tech), Robert Mistovschi (Founder & CEO Nexfarm), Romeo Vasilache (Director Executiv Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii – Carrefour, Paul Kmen (Deputy Director General APIA), Ioana Frincu (Antreprenor Fiagma), Cornel Amariei (CEO .lumen), Anca Bundaru (Product Marketing Lead Bitdefender), Dan C. Vodmar (prof. dr. Prorector, responsabil cu cercetarea în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca), Sorin Păun (Co-Founder Code of Talent). 

Program de pregătire

Programul de pregătire pentru a intra în incubatorul de afaceri va dura patru săptămâni și va include:  

  1. Workshop de User Interviews & Empathy Mapping – strategie și întrebări pentru interviuri cu potențiali clienți și structurarea răspunsurilor în funcție de priorități.
  2. Workshop de Team development – stabilirea unei strategii de echipă, a misiunii și a viziunii;
  3. Workshop de Problem Framing & Ideation – Definirea problemei din industrie la care răspunde soluția echipei și consolidarea soluției;
  4. Workshop de Prototyping – idei de  dezvoltare a prototipului pentru stadiul de incubare. 

Participanții la eveniment se pot înscrie până vineri, 13 noiembrie.

AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis. Este primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes, prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.  

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Președintele Consiliului Județean Buzău vânează un loc de deputat, după ce...

Anunțul lui Petre Emanoil Neagu că va candida ca deputat survine după ce, în şedinţa de ieri a Consiliului Politic Naţional al PSD, a...
Romania intra pe data de 31 martie in Spatiul Schengen pe cale aeriana si maritima

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe...

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, iar situația se va schimba pentru românii care călătoresc...