Peste 20 de persoane au decedat după prăbușirea unui avion militar

Peste 20 de pasageri, printre care studenţi ai unei şcoli militare, şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar s-a prăbușit în seara zilei de vineri.

Mai bine de 20 de persoane au decedat şi alte două „au fost grav rănite” în urma prăbuşirii unui avion militar în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei.

Conform celui mai recent bilanț al ministerului de interne de la Kiev, dat publicității în această dimineață, au fost descoperiți „22 de morţi şi două persoane grav rănite”.

„Căutările pentru găsirea altor persoane continuă” a indicat viceministrul Anton Gheraşcenko.

Un total de 28 de persoane se găseau la bord, dintre care şapte membri ai echipajului şi 21 de studenţi. „Este un şoc. Pentru moment nu a fost posibil să stabilim cauzele” acestei drame, a precizat Anton Gheraşcenko.

Avionul implicat în accident este o aeronavă militară de tip Antonov An-26. Avionul s-a prăbuşit la aterizare, în jurul orei locale 20:50 la doi kilometri de aeroportul militar din Ciuhuiv, conform serviciului ucrainean de stat pentru situaţii de urgenţă.

Avionul a luat foc după impactul cu solul, iar incendiul a fost stins după o oră.

Conform agenției germane dpa, guvernatorul regiunii Harkov Alexei Kucera a postat un mesaj pe Telegram despre accident, afirmând că există și supravieţuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...