Peste 200 de dosare deschise pentru infracțiuni în domeniul silvic

Peste 900 de controale au avut loc în perioada 16-22 aprilie pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

În total au fost întocmite 199 de dosare.

„Astfel, în ultima săptămână, polițiștii au desfășurat 969 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate obiective precum exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 199 de dosare penale, fiind cercetate 60 de persoane și au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 204.000 de lei”, transmite IGPR. 

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 673 de metri cubi de lemn, în valoare de 310.670 de lei.

Au fost înregistrate 13 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 2 dintre acestea confirmându-se ca fiind efectuate fără respectarea legii, în urma verificărilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole