Peste 21.000 de ceferiști au rămas fără contract colectiv din cauza liderilor sindicali

Publicat: 26 mai 2023, 18:10, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
<strong>Peste 21.000 de ceferiști au rămas fără contract colectiv din cauza liderilor sindicali</strong>

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, condus încă de Sorin Grindeanu, este la ora actuală pe un butoi cu pulbere din cauza liderilor de sindicat de la CFR SA.

Baletul liderilor de sindicat pe buzunarul ceferiștilor

Începând de ieri, cei peste 21.000 de angajați ai companiei CFR SA, condusă de controversatul director general Ion Simu-Alexandru, omul susținut și garantat de ministrul Sorin Grindeanu, au rămas fără contract colectiv de muncă dintr-un motiv incredibil. În disperare a obține un mandat de patru ani în fruntea companiei CFR SA, directorul general Ion Simu-Alexandru a făcut liderilor sindicali o ofertă foarte generoasă pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă pentru un an de zile.

Practic, Ion Simu-Alexandru le-a propus celor circa 21.000 de angajați că salariile aproape se vor dubla și, totodată, că se aplică și prevederile din Statutul personalului feroviar. Liderii de sindicat de la calea ferată, în frunte cu Mare Grigore, au tergiversat vreo două zile semnarea noului contract colectiv, deși oferta făcută de Simu fusese transmisă și acceptată în toată țara. Însă, după vreo două zile, când deja era numit director general pentru patru ani, Ion Simu- Alexandru și-a dat seama că nu are de unde să dea bani promiși pentru majorarea salariilor celor peste 21.000 de angajați. Ca atare, Simu a retras propunerea de contract colectiv care stipula aproape dublarea salariilor și a făcut sindicaliștilor o ofertă prin care salariile abia dacă cresc cu câteva procente.

Acum, liderii din sindicat dau din colț în colț și nu știu cum să dreagă busuiocul că deja ceferiștii s-au prins de baletul făcut de aceștia. Însă, un lucru e cert: La CFR SA nu mai există de ieri contract colectiv de muncă și oricând ceferiști pot declanșa greva generală! Oare ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu știe de jocul făcut de protejatul său, Ion Simu-Alexandru care poate bloca calea ferată începțnd de săptămâna viitoare?