Peste 400 de turişti, evacuaţi din Machu Picchu, de urgență

Peste 400 de turişti aflați la poalele celebrului sit arheologic Machu Picchu din Peru au fost evacuați de urgență, din cauza tulburărilor și a tensiunilor care au loc în capitala peruană, Lima.

„În această după-amiază, 418 turişti străini și peruani au fost transferaţi din Machu Picchu la Cuzco”, a anunţat Ministerul Turismului pe Twitter.

Turiştii, de diverse cetăţenii, erau blocaţi de câteva zile, deoarece protestatarii au deteriorat şinele.

Protestele au început după demiterea şi arestarea preşedintelui de stânga Pedro Castillo, acuzat că a încercat o lovitură de stat intenţionând să dizolve Parlamentul care se pregătea să-l înlăture de la putere.

Uniunea Europeană a condamnat sâmbătă violenţa şi utilizarea „disproporţionată” a forţei de către poliţie. „UE cere guvernului… să asigure un dialog incluziv cu participarea societăţii civile şi a comunităţilor afectate”, se arată într-un comunicat.

Criza este, de asemenea, o reflectare a decalajului imens dintre capitală şi provinciile sărace care l-au susţinut pe preşedintele Castillo, de origine amerindiană, şi au văzut alegerea acestuia ca pe o răzbunare faţă de ceea ce ei consideră dispreţul capitalei.

La Lima, după două zile de mobilizare, odată cu sosirea în capitală a manifestanţilor din regiunile sărace andine, situaţia a rămas tensionată, notează AFP.

Citește și Peru: Proteste ale turiştilor după suspendarea vânzării de bilete pentru vizitarea Machu Picchu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...