Peste 45% dintre vehiculele verificate de RAR au ITP fals

Inspectorii Registrului Auto Român a verificat în trafic, pe parcursul anului trecut, 76.440 de vehicule, constatând că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

În județul Dâmbovița au fost verificate, în perioada menționată, 1.816 vehicule. 58,59% dintre acestea prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 173 (9,53%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 9,45% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,81% aveau probleme legate de identificare și 2,53% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate. Aceste rezultate nu reflectă însă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, conform incomod-media.ro.

Atenție! În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

În județul Argeș, situația se prezintă ceva mai bine, în sensul că doar 35,78% din cele 2.339 de vehicule verificate au avut 35,78% neconformități tehnice sau legate de acte și 50 (2,14%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,82% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,24% aveau probleme legate de identificare și 2,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...