Peste 52 milioane euro pentru rețele de apă și canalizare la Matca, cel mai mare bazin legumicol din țară

Cu toate că, de foarte mulți ani, este cel mai important bazin legumicol din țară, cu peste 1.000 de hectare de solarii, localitatea gălățeana Matca nu a avut până acum rețele de apă potabilă și canalizare, dar în cele din urmă va fi rezolvată și această problemă în baza unei finanțări europene.  

În calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galaţi, președintele CJ Galați, Costel Fotea, a semnat luni, 19 decembrie, contractul de finanțare a unor lucrări în valoare de 78 milioane euro, din care 52 milioane euro sunt alocate pentru lucrările la sistemul de rețele de apă și canalizare din Matca.

Peste 52 de milioane de euro vor fi investiţi pentru a conecta Matca, cel mai mare bazin legumicol al ţării şi una dintre cele mai mari localităţi din judeţ, la reţeaua de apă şi canalizare.

S-a lucrat intens în ultimii ani pentru a obţine fondurile necesare, în strânsă colaborare cu autorităţile locale din Matca şi cu specialiştii de la Apă Canal SA Galați, în acest moment având realizată inclusiv documentaţia tehnică, astfel încât imediat ce licitaţia pentru desemnarea unui constructor va fi finalizată să fie demarate la propriu lucrările”, a declarat președintele CJ Galați.

Peste 200 km de conducte

În cadrul contractului se vor monta peste 200 kilometri de conducte de aducţiune şi reţele de apă şi canalizare și echipamentele necesare, staţii de pompare, stații de clorinare şi rezervoare de apă.

În acest moment, licitaţiile pentru desemnarea constructorilor sunt în faza de evaluare a ofertelor și sunt șanse foarte mari ca lucrările să fie începute la primăvară.

În total, finanțarea asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă 2021-2027, este în valoare de 75.008.560 de euro.

Cea mai mare parte din această finanțare, adică 52.059.222 euro a fost alocată pentru sistemul de apă și canalizare din Matca, restul de 13.941.267 euro fiind suma alocată pentru reabilitarea conductelor de aducțiune a apei potabile în orașul Galați din comuna vrânceană Salcia, în care este un complex de extracție a apei potabile din izvoare de mare adâncime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...