Peste 700 de controale în domeniul forestier, în ultimele șapte zile

În perioada 17 – 23 iulie 2020, polițiștii au desfășurat 725 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 

Au fost verificate 224 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 74 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane și au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 310.000 de lei. 

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.550 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 344.214 lei.

Au fost înregistrate 11 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 9 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...