Peste 75% dintre primarii din Buzău vor rămâne fără funcție după reforma Ciolacu

O schimbare politică semnificativă planează asupra județului Buzău, întrucât mai mult de 75% dintre primarii săi se pot confrunta cu perspectiva de a-și lua adio de la birourile lor. Această transformare radicală este rezultatul unei reforme propuse de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, care a stârnit dezbateri aprinse printre baronii locali ai PSD.

În județul Buzău, 74 de primari aparțin PSD-ului, dintre care doar 7 se află în primul lor mandat. Acest lucru înseamnă că 67 de primari PSD au ocupat funcții timp de cel puțin 4-5 mandate, dar s-ar putea să se afle în curând în afara jocului politic, din cauza reformei propuse de Marcel Ciolacu, care urmărește să limiteze baronii politici locali la maximum două mandate.

Ciolacu a subliniat intenția sa de a propune ca primarii și președinții de consilii județene care au deja două mandate să nu mai fie eligibili să candideze pentru aceleași funcții. În schimb, sunt încurajați să „exploreze alte provocări”, conform declarațiilor liderului PSD.

Imediat după anunțul lui Marcel Ciolacu, primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat presei locale că este în stare de sănătate bună și intenționează să candideze pentru cel puțin încă un mandat.

Reforma lui Ciolacu vizează, de asemenea, eliminarea din listele PSD a persoanelor cu probleme legale sau care se confruntă cu acuzații penale. Astfel, partidul își propune să se distanțeze de orice fel de controversă sau implicare ilegală.

Această schimbare ar putea avea un impact semnificativ asupra peisajului politic local în județele respective și ar putea deschide calea pentru noi lideri și direcții proaspete în administrația locală. Cu toate acestea, reforma trebuie aprobată și implementată oficial pentru a avea efecte concrete.

1 COMENTARIU

  1. […] O schimbare politică semnificativă planează asupra județului Buzău, întrucât mai mult de 75% dintre primarii săi se pot confrunta cu perspectiva de a-și lua adio de la birourile lor. Această transformare radicală este rezultatul unei reforme propuse de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, care a stârnit dezbateri aprinse printre baronii locali ai PSD. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole