Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali care vor trebui să se reprofileze, dintre care 10 primari și 10 președinți de consilii județene.

Conform hărții noastre interactive, această reformă ar putea duce la dispariția a aproximativ 20 de baroni locali PSD, care au două mandate ca primari ai municipiilor care sunt reședință de județ sau președinți de consilii județene.

Ciolacu a subliniat că intenția sa este de a propune ca primarii și șefii de consilii județene care au deja două mandate să nu mai poată candida pentru aceleași funcții. În schimb, aceștia ar fi îndemnați să se „orienteze spre alte provocări”, potrivit declarațiilor liderului PSD.

Imediat după declarațiile lui Marcel Ciolacu, primarul din Buzău – Constantin Toma, a declarat pentru presa locală că este sănătos și că va mai candida cel puțin încă un mandat.

Reforma propusă de Ciolacu vizează, de asemenea, eliminarea din listele PSD a celor care au probleme penale sau care sunt trimiși în judecată. Astfel, partidul își propune să se distanțeze de orice fel de controversă sau implicare în acuzații legale.

Această schimbare ar putea avea un impact semnificativ asupra configurației politice la nivel local în județele respective și ar putea deschide calea pentru noi lideri și noi direcții în administrația locală. Cu toate acestea, reforma trebuie să fie aprobată și implementată în mod oficial pentru a produce efecte concrete.

Pe această hartă interactivă se mai puteau regăsi cei mai temuți baroni locali, președintele CJ Neamț – Ionel Arsene sau președintele CJ Vaslui – Dumitru Buzatu, însă justiția i-a lăsat fără mandate mai repede decât am fi crezut.

Vezi mai jos lista baronilor locali care riscă să-și piardă mandatul:

Buzău

Brăila

 • Chiriac Francisk-Iulian, președintele Consiliului Județean Brăila din anul 2016.

Tulcea

 • Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea din anul 2012.

Călărași

 • Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Tulcea din anul 2016.

Galați

 • Fotea Costel, președintele Consiliului Județean Galați din anul 2016.

Vrancea

Maramureș

Prahova

 • Andrei Volosevici, ocupă funcția de primar al municipiului Ploiești începând cu 2020, după ce a mai ocupat-o între 2008 și 2012.

Teleorman

Olt

 • Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt din anul 2016.
 • Constantin Stelian Emil Moț, primarul municipiului Slatina din anul 2016.

Dolj

 • Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova din anul 2020, asta după ce a mai deținut funcția de primar în perioada 2012-2016.

Vâlcea

 • Constantin Rădulescu, prședintele Consiliului Județean Vâlcea din anul 2016.

Mehedinți

 • Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți din anul 2015.
 • Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin din anul 2016.

Gorj

 • Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj din anul 2016.

Sălaj

 • Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău din anul 2016.

Bistrița Năsăud

 • Emil Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud din anul 2012.

Primarii din sectoarele Bucureștiului

 • Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din anul 2012.
 • Daniel Băluță, primarul sectorului 4 din anul 2016.

O listă lungă continuă cu primari care riscă să-și piardă funcțiiile, fiind vorba despre primarii de muncipii care nu sunt reședințe de județ sau de comune, care în timp au acumulat mai bine de două mandate de primar, precum primarul din Municipiul Râmnicu Sărat(jud. Buzău), care deține funcția din anul 2012.

19 COMENTARII

 1. Pe cazacu Silviu de la primăria izvoare jud. Giurgiu care mi_ a confiscat 6 ha de tren agricol dindul la baroni locali iar eu plătesc impozit la zi și nu ma pot folosi de teren. Eu am 75 de ani pensionar și ei știu ca eu nu pot face nimic, ca nu am nici bani nici putere sa ma lupt cu ei. Iar cinde cer ajutor ma tot poarta cu vorba. Am titlu de proprietate din2003. Ptr tot ce am scris am dovezi și chear mai mult.

 2. Ultimul susținător al lui Dragnea este primarul Alexandriei Victor Dragusin!!! In Teleorman umbra lui Luvache încă dăinuie!!! AUR în Teleorman va fi surpriza plăcută!! Oamenii lui Simion sunt foarte activi, sunt o echipă!! PNL a murit demult…!!

 3. Primarul orașului Pătârlagele din Buzău, are 4 mandate, + doua de viceprimar și vrea alt mandat. S-a făcut o mafie,împreună cu viceprimarul si gasca de langa el se cred stăpâni pe tot orașul (asa zis oraș) nu mai ai nimic în zona. Au devalizat bugetul primariei, populatia orasului este in scadere accelerata, se pleaca din localitate, nu sunt interesati de nimic.Controlează toate afacerile cu primaria prin firmele clientelei politice, primarul face legea cum dorește. Trebuie legiferat maxim 2 mandate, sa scapam odată de asemenea practici.

 4. De Botoșani nu vreți să auziți deloc ? Verificați ce averi au agonisit din 2016 și până în prezent, pe a cui nume sunt trecute imobilele și terenurile și pădurile și ce bănet încasează lunar, veți fi surprinși !!!
  Domnule Prim-ministru, Ioan Ciolacu, tăiați în carne vie, nu vă fie milă de lipitori care au supt și sug în continuare sângele nevoiașilor. Ați început foarte bine, vă rugăm să continuați!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole