Peste o sută de pompieri au intervenit la Botoșani să stingă un incendiu uriaș

Peste 100 de pompieri au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unor incendii care au afectat peste 100 de hectare de vegetaţie uscată.

În cursul zilei de sâmbătă, în judeţul Botoşani s-au înregistrat 22 de incendii de vegetaţie uscată care au determinat intervenţia pompierilor militari sau civili, au anunţat, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Incendiile au avut loc în localităţile Dumbrăviţa, Cristineşti, Miron Costin, Brehuieşti, Bucecea, Sapoveni, Dracşani, Costeşti, Botoşani, Câmpeni, Dorohoi, Frumuşica, Mănăstirea Doamnei, Flămânzi, Vlăsineşti, Rădenii Noi, Ionăşeni, Şendriceni Şi Bodeasa.

„Peste 100 de pompieri militari şi voluntari au intervenit pentru a opri propagarea arderii la gospodării. Cauzele probabile ale acestor incendii au fost: foc deschis în spaţii deschise, jocul copiilor cu focul şi fumatul în locuri nepermise. În total, a ars vegetaţia uscată de peste 100 hectare”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani.

Aceştia reamintesc populaţiei că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...