Petre Daea a ajuns și în Vestul țării. „Recoltarea timpurie, obiectivul zilei la CAI Curtici”

După ce în weekendul trecut ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost în județele din zona Moldovei pentru a vedea efectele secetei, acum, a ajuns în Vestul țării, trecând prin județele Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor și Arad. 

La Arad, ministrul s-a oprit la fermierul Dimitrie Muscă, un specialist cunoscut, unde a putut constata la faţa locului efectele secetei. Dacă la culturile de toamnă, agricultorul a avut producții foarte bune, la cele de primăvară lucrurile stau total diferit. Ba chiar se anunță dezastru la porumb dacă nu va ploua. 
Iată ce a postat Petre Daea pe Facebook:
„Schimbarea destinației culturii și recoltarea timpurie în vederea asigurării furajelor este obiectivul zilei la Combinatul Agro-industrial Curtici. Măsura este indispensabilă desfășurării în bune condiții a activității din zootehnie. Vom putea trece peste aceste greutăți prin decizii rapide și acțiuni concrete. Exemplele sunt numeroase, acțiunile nu trebuie să întârzie! Cu siguranță vom depăși acest moment greu!”, a spus ministrul.
Măsuri în regim de urgență
În cursul întâlnirii avute cu fermierii din cele 7 județe (Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad), pe unde a trecut în acest weekend, ministrul a prezentat pachetul de măsuri pe care l-a realizat în regim de urgență pentru această perioadă dificilă:
• ordinul comun privind urgentarea inventarierii suprafețelor calamitate;
• hotărârea de guvern privind acordarea diferenței la subvenția pentru motorină;
• creditarea fermierilor prin Programul “De trei ori subvenția” ;
• solicitarea către Comisia Europeană în vederea măririi avansului la subvenții de la 50% la 70% pentru plățile directe si la 85% pentru dezvoltare rurală;
• Programul de reabilitare a sistemului de irigații si desecări, activarea sistemelor de desecare cu dublă funcționalitate, specifice zonei de vest a țării.

1 COMENTARIU

  1. Batrancaul Daea incepe sa isi ia notitele necesare si sa isi analizeze profitul si necesarul ?
    Munca romanului este una chiar medoicra. Pentru ce ai o armata de fuctionari pe linga tine tovarase Daea? Sa-ti tina de plosca si sa te avertizeze cand trebuie sa-ti iei medicamentele ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...