Petre Daea a început marea prăduire a terenurilor și bălților de la ADS

În loc să se ocupe de sprijinirea tinerilor fermieri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a început campania de ”măritare” a terenurilor de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) către baronii PSD din județe și grupul lor de interese.

Concesionare pentru șmecheri, nu pentru tinerii fermieri

După ce s-a jucat vreo săptămână de-a v-ați ascunselea cu directorul general al ADS, George Sava, ministrul Petre Daea l-a înscăunat pe acesta, începând de azi, pe funcția de director adjunct al agenției, adică l-a lăsat la butoanele ADS. De ce? Foarte simplu.

În această lună, ADS a scos la licitație pentru concesionarea circa 12.000 de hectare de teren agricol, plus mai multe bălți și foarte mult luciu de apă din zona strict protejată de pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ADS).

Ca atare, până la jumătatea lunii septembrie 2022 urmează să fie semnate deja contractele de concesionare. Și în loc ca o mare parte din aceste terenuri să fie concesionate către tinerii fermieri așa cum se precizează în programul de guvernare, tandemul Daea-Sava a început campania de ”măritare” a terenurilor și bălților de la ADS către oamenii garantați și susținuți de liderii PSD din județe. Practic, Daea face campanie electorală pentru PSD cu terenurile ADS, în loc să se ocupe de încurajarea și instalarea tinerilor fermieri.

”Cadoul” electoral de la ADS al lui Daea pentru Mina ”Scheletu”

Unul dintre marile tunuri agricole se pregătește în județul Giurgiu, unde tandemul Daea-Sava vrea să teleporteze vreo 4.500 ha de teren agricol și o baltă către oamenii liderului interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina ”Scheletu”. 

Din cele 12.000 ha scoase la licitație spre concesionare de ADS, aproape 2.000 de hectare și o baltă de 74 de hectare se află în județul Giurgiu și urmează să fie adjudecate de un primar și câțiva oameni de afaceri susținuți și garantați de Marian Mina ”Scheletu”. 

Între timp, Sava și Mina-”Scheletu” au mai ochit încă un teren de vreo 2.500 de hectare din județul Giurgiu pe care vor să-l mărite către un primar din anturajul lui Mina ”Scheletu” că deh… acesta vrea să se înscăuneze definitiv la șefia PSD Giurgiu.

Daea joacă alba-neagra cu luciile de apă din Delta Dunării

PUTEREA a solicitat ministrul Petre Daea să precizeze ce se va întâmpla cu cele 6.000 ha de luciu de apă ale ADS din zona strict protejată a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Răspunsul acestuia a fost unul incredibil care demonstrează că se pregătește teleportarea cu dedicație a acestor lucii de apă.

”Pe raza județului Constanța, Agenția Domeniilor Statului nu are contracte încheiate pentru suprafețe de teren aflate în zona strict protejată a Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării”, a precizat Petre Daea pentru PUTEREA.

În primul rând, l-am întrebat de luciile de apă din zona strict protejată a ARBDD și nicidecum de terenurile ADS din județul Constanța. În al doilea rând, cea mai mare parte a ARDBB este pe teritoriul județului Tulcea păstorit și controlat de baronul PSD Horia Teodorescu.

Altfel spus, e ca și cum l-ai întreba pe Daea de grâu ori porumb, dar el îți spune de cormorani. Limbaj de lemn și șmecherie ieftină. Însă un lucru este cert: acest răspuns la mișto și aranjamentele imobiliare cu terenurile ADS țesute de tandemul Daea-Sava n-au cum să scape din vizorul procurorilor DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...