Petre Roman ce pensie are?

Publicat: 03 nov. 2022, 18:00, de Eliza Popa, în SOCIAL , ? cititori
Petre Roman ce pensie are?

Petre Roman ce pensie are? E o întrebare des auzită, în ultima vreme, mai ales pe fondul a ceea ce se întâmplă cu pensiile în România.  

Multă lume se întreabă ce pensie încasează, de fapt, fostul prim ministru al României. În vârstă de 76 de ani, Petre Roman se declară mulțumit de veniturile pe care le are. Cel puțin din ceea ce declară în aparițiile sale TV.

Petre Roman are câștiguri active!

De curând, fostul politician a vorbit despre pensia pe care o încasează lunar, dar și ce face pentru a câștiga bani în plus. Se pare că Petre Roman este extrem de activ și își dorește să să aducă câștiguri mai mari în casă.

Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva (n.r. – Universitatea Swiss UMEF din Geneva) pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea”, a declarat fostul premier pe un post de televiziune.
În plus el mai zice că: „Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni.  În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei”.

Petre Roman despre cursurile pe care le ține 

Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo”, a declarat Petre Roman.

Roman mai zice că nu s-a dus în Geneva pentru bani: „Eu nu m-am dus acolo pentru bani, ei m-au ales pentru ce am reprezentat la Revoluție, pentru cariera mea politică, calitatea mea intelectuală. Vă spun că nu primesc bani, dar pe perioada cât suntem prezenți în Geneva, la universitate, ni se asigură toate cheltuielile necesare”.