Petrecere cu bucluc. Se solicită demisia lui Boris Johnson (VIDEO)

În Marea Britanie, premierul Boris Jonhson se confruntă cu un adevărat ”Partygate”, după cum constată Les Echos. Johnson, este presat de conservatori să demisioneze din funcție, după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în timpul carantinei naționale, notează și BBC.

Potrivit presei britanice, șeful guvernului și soția sa (pe atunci logodnica lui) Carrie ar fi participat ei înșiși la „petrecerea în grădină” din 20 mai cu aproximativ patruzeci de persoane. Petrecere la care el spune acum că a stat doar 25 de minute. În aceeași zi cu petrecerea, ministrul Culturii Oliver Dowden a reamintit însă populației engleze regulile stricte în vigoare: „puteți întâlni o persoană în afara casei dvs. într-un loc public, afară, atâta timp cât stați la doi metri distanță unul de altul”.

Premierul și-a cerut scuze pentru modul în care a gestionat evenimentul din grădina Downing Street în 2020 și a spus că a înțeles „furia” publicului. Membrii cabinetului, inclusiv vicepremierul Dominic Raab, au făcut zid în jurul lui Johnson, dar liderul conservatorilor scoțieni Douglas Ross și parlamentarii William Wragg, Caroline Nokes și Roger Gale i-au cerut să demisioneze.

Premierul și-a cerut scuze, dar…

Douglas Ross, un deputat din Parlamentul Scoțian, a spus că a avut o „conversație dificilă” cu Boris Johnson, după ce premierul și-a cerut scuze miercuri în Camera Comunelor. El a spus că va scrie Comitetului din 1922 – care organizează concursuri de conducere a conservatorilor – pentru a-și exprima lipsa de încredere în premier. „El este prim-ministrul, guvernul său este cel care a instituit aceste reguli și trebuie să răspundă pentru acțiunile sale”, a spus Ross.

Hannah Brady, purtătorul de cuvânt al Familiilor îndoliate pentru Justiție de Covid-19, a declarat că nu-i vine creadă că locatarii din Downing Street „au petrecut” la câteva zile după moartea tatălui ei, când ea nici măcar nu avea dreptul să își îmbrățișeze prietenii. Dacă 54 de parlamentari conservatori trimit scrisori către Comitetul din 1922, acest organism va declanșa procedura prin care premierul ar putea fi înlocuit.

Miniștrii i-au îndemnat pe parlamentari să aștepte rezultatul unei investigații a înaltului funcționar public Sue Gray cu privire la presupusa încălcare a regulilor Covid la petrecerile din Downing Street, despre care spun că va fi publicată în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...