Petreceri de Paște? Prefectul dă un răspuns radical

Publicat: 27 apr. 2021, 11:45, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Petreceri de Paște? Prefectul dă un răspuns radical

În continuare, în România, sunt interzise petrecerile private. Nici cu ocazia Paștelui, teoretic, oamenii nu se pot întâlni pentru a petrece. Prefectul Capitalei recomandă ca la mesele de familie să nu participe mai mult de 10 persoane.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că petrecerile în noaptea de Înviere nu sunt permise nici măcar acasă

Reamintim faptul că în Noaptea de Înviere se ridică carantina de noapte, circulația fiind permisă și între orele 22.00-05.00.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe(…)Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe(…)Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim”, a declarat Alin Stoica, la Digi24.

Prefectul spune însă că nu există o regulă specifică în acest sens. „Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”.

Prefectul recomandă ca la mesele de Paște să nu participe mai mult de 10 persoane.  

„V-am spus, ancora este acel număr de persoane cu care putem să facem în general activități sociale în aer liber”, a explicat oficialul.

Întrebat dacă îi încurajează pe oameni să sune, dacă aud petreceri la vecini, prefectul a răspuns: „N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (…) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”.