Pfizer cere autorizare pentru a doua doză de rapel în Statele Unite

Pfizer și BioNTech au anunțat că au cerut agenției americane a medicamentelor să autorizeze o doză de rapel suplimentară a vaccinului lor contra Covid-19 pentru persoanele cu vârste de 65 de ani și peste, transmite AFP.

Această cerere se bazează pe datele venite din Israel și analizele recente asupra variantei Omicron, circulantă la scară mare, precizează cele două companii americană și germană, într-un comunicat. Aceste date arată că, potrivit Pfizer și BioNTech, o doză de rapel suplimentară de vaccin ARN mesager crește imunogenitate – capacitatea de a provoca o reacție imunitară – și reduce ratele de infectare confirmate și de formele grave de boală.

Companiile au cerut o autorizare de utilizare în regim de urgență FDA, agenția americană a medicamentelor.  

Israel a fost prima țară care a lansat o nouă campanie de vaccinare. A patra doză de vaccin anti-Covid Pfizer este administrată de la începutul lunii ianuarie persoanelor cu vârste peste 60 de ani, extinsă și la persoanelor peste 18 ani aflate la risc.

Aceasta permite multiplicarea de trei până la cinci ori anticorpii, comparativ cu doza a treia, potrivit ministerului israelian al Sănătății.

A doua doză de rapel (a patra doză de vaccin) vizează mai mult persoanele în vârstă și/sau vulnerabile și este actuală în mai multe țări din Europa, cum sunt Danemarca, Spania, Germania sau Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole