Piața subterană din Brăila, dezvăluită de DIICOT: Cu cât se vinde doza de 3-CMC

Publicat: 07 iun. 2024, 14:09, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Piața subterană din Brăila, dezvăluită de DIICOT: Cu cât se vinde doza de 3-CMC

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că acestea, în perioada mai 2023  – iunie 2024, la diferite intervale de timp, ar fi procurat, deținut, intermediat și vândut direct diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal și cocaină) către consumatori din județul Brăila, cu sume cuprinse între 150 și 500 de lei, pentru o doză.

În urma a 7 percheziții domiciliare, efectuate la data de 5 iunie a.c., în județul Brăila, au fost descoperite și ridicate aproximativ 145 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), mai multe recipiente conținând fragmente vegetale de canabis, râșnițe, grindere, cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea celor 3 bărbați, pentru 24 de ore.

Ieri, 6 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și al jandarmilor din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.