Piedone a spus tot! Motivul pentru care coaliția PSD-PNL a refuzat să îl mai susțină la alegeri. ”Dealurile Cotroceniului nu m-au dorit” VIDEO

Publicat: 05 apr. 2024, 22:22, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone a spus tot! Motivul pentru care coaliția PSD-PNL a refuzat să îl mai susțină la alegeri. ”Dealurile Cotroceniului nu m-au dorit” VIDEO
Piedone a spus tot! Motivul pentru care coaliția PSD-PNL a refuzat să îl mai susțină la alegeri. ”Dealurile Cotroceniului nu m-au dorit”

Cristian Popescu Piedone a dezvăluit care a fost, de fapt, motivul pentru care alianța PSD-PNL și-a retras susținerea pentru el la alegerile locale din 9 iunie. Edilul Sectorului 5 a dat de înțeles că în această ecuație politică s-a implicat președintele Klaus Iohannis și chiar el ar fi fost cel care s-a opus susținerii sale pentru Primăria Generală de către cele două partide.

”Am ales să merg pe liste proprii. A fost o discuție la începuturi în care, în bazele sondajelor pe care le- aveau ei, eu având reverberația firului de iarbă, rezonanța cetățeanului direct, am simțit că trebuie să fac acest pas. Puteam să stau la Primăria Sectorului 5 încă 20 de ani de acum încolo, nu ma îndepărta nimeni. Când am solicitat PSD o alianță în vederea unei candidaturi comune, PSD a dorit, parte din PNL a dorit, se pare că dealurile Cotroceniului nu m-au dorit.”, a declarat Cristian Popescu Piedone la finalul Consiliului Național al partidului pe care îl conduce PUSL.

Deși nu a dorit să îi pronunțe numele președintelui, primarul Sectorului 5 a precizat că preferă să folosească apelativul ”deal”, referindu-se la dealul Controceniului.

Citește și: Pied-ONE: Consiliul Național al PUSL, la Sala Palatului, cu mii de oameni LIVE TEXT

Despre posibila colaborare cu AUR

Piedone a lămurit și zvonurile potrivit cărora ar urma să beneficieze de sprijinul partidului AUR pentru alegerile locale. Edilul Sectorului 5 a negat această informație, reiterând faptul că atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, partidul pe care îl conduce va merge pe ”picioarele proprii”.

”Eu nu colaborez decât cu cetățenii Bucureștiului și astăzi cu toată țara prin PUSL, care a devenit și va deveni pe picioarele proprii un partid puternic. Un partid care, garantez astăzi, nu vorbesc de locale sau europarlamentare pentru acestea sunt ca și trecute, că în toamnă PUSL va intra în Parlament pe picioarele proprii. Astăzi vă spun că nu se va face nicio alianță pentru toamnă. PUSL va avea liste proprii atât la Senat, cât și la Camera Deputaților și ne vom gândi pe cine vom susține ca președinte.”, a mai spus Piedone în fața jurnaliștilor.

Piedone, despre proiectul pentru București

Cristian Popescu Piedone a precizat că în scurt timp urmează să prezinte și proiectul pentru Capitală. Până atunci, însă, el a dezvăluit una dintre prioritățile sale dacă va câștiga mandatul de primar general. Astfel, pe lângă termoficare, trafic și infrastructură, edilul Sectorului 5 vrea să rezolve și problema poluării din oraș. În acest sens, Piedone vrea ca executivul să modifice cadrul legislativ astfel încât pădurile Băneasa și Jandarmeriei să intre în administrarea Primăriei Generale.

”Dorim aer, dorim parcuri. Cu sprijinul Guvernului României, ei trebuie să dea în baza legii care a fost votată în Parlament, să voteze ordonanța în care cele două păduri mari ale Bucureștiului – Jandarmeriei și Băneasa, să devină parc bun național. Nu să stea la Romsilva, să se taie, să dispară… Odată ce l-am declarat parc, intră în administrația Bucureștiului și acolo parc. El al vostru, al tuturor, este un bun național și este o perdea reală și nu se taie.”, a mai spus edilul.

Susține trecerea metroului la Primăria Capitalei

De asemenea, Piedone s-a poziționat și pentru trecerea metroului din subordinea Ministerului Transporturilor, în cea a Primăriri Gnerale, dar cu o singură condiție: să beneficieze de alocație bugetară.

”Pentru că bucureștenii nu au cum să suporte. De abia suportă subvențiile la termoficare. Metroul, da, într-o capitală europeană trebuie să fie sub administrația locală. Dar bugetul Primăriei Generale , așa cum îl cunoașteți cu toții, așa cum îl cunosc și eu, nu suportă trecerea fără alocația bugetară și subvenția de la stat. A scăpa de el este ușor. Să vină și banii.”