Piedone, despre ”dreptul” primit de Nicușor Dan: I-au împărțit! Un milion și jumătate de euro s-au dus numai la Hotnews

Publicat: 20 apr. 2024, 14:56, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone, despre ”dreptul” primit de Nicușor Dan: I-au împărțit! Un milion și jumătate de euro s-au dus numai la Hotnews

Candidatul pentru funcția de primar al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a emis declarații puternice în urma unor acuzații de implicare în donații controversate. Confruntat cu afirmațiile potrivit cărora Nicușor Dan ar fi primit 5 milioane de euro din partea BitDefender, Piedone a răspuns ferm jurnaliștilor.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Cristian Popescu Piedone despre informația apărută în Ziarul Puterea conform căreia Nicușor Dan ar fi primit 5 milioane de euro din partea patronului de la BitDefender sub formă de donații. În răspunsul său, edilul a declarat:

„Un milion și jumătate de euro s-au dus numai la Hotnews și restul donațiilor sunt abilitate de persoanele respective. Vedem că deja presa este împărțită în mai multe părți. Eu sunt prieten cu toată presa”, a declarat Piedone.

Edilul a exprimat și frustrarea sa față de articolele din presă, menționând că anumite articole au afectat chiar și integritatea familiei sale: „Aș fi putut să dau în judecată în baza numai a unui articol de ieri raportat la familia mea. Nici n-au înțeles acești mega anchetatori că respectiva nu e nici cumnată, nici nepoată, dar se duc după fentă.”

Cu o experiență de trei decenii în administrația locală, Piedone a recunoscut existența sponsorizărilor în politică, dar a subliniat importanța discutării rezultatelor și finalității acestora: „Am înțeles că lucrurile trebuie sponsorizate. Dar, vorbim de finalitate. În campanie spui de niște lucruri care s-au întâmplat acum 4, 15, 20 de ani în urmă. Păi, Gogule, eu am spus: am rufele pe sârmă de 30 de ani”, a declarat Piedone.

Declarațiile lui Piedone vin în contextul unei dezbateri publice aprinse despre finanțarea politică și transparența în România.