Piedone: „Electoratul meu este stabil. Cetățeanul s-a deșteptat”

Publicat: 23 apr. 2024, 21:43, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone:

Cristian Popescu Piedone susține că decizia coaliției PSD-PNL de a schimba candidatul comun pentru alegerile locale din București este un „blat politic” menit să susțină candidatura lui Nicușor Dan. 

 

Președintele Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) și candidatul său la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a reacționat la decizia coaliției PSD-PNL de a schimba candidatul comun pentru alegerile locale din București.

Piedone a caracterizat retragerea lui Cătălin Cîrstoiu drept „un blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”. Criticile sale au vizat și implicarea premierului în strângerea de semnături pentru Gabriela Firea, fostul primar general și actual candidat PSD la Primăria Capitalei.

„Domnul premier dacă a ajuns el să spună că se implică în strângerea de semnături a doamnei candidat este probabil o viziune a domniei sale într-o lume extraordinar de virtuală în care ei, politicienii, trăiesc și astăzi”, a afirmat Piedone într-un interviu acordat Antenei 3 CNN.

El a adăugat că schimbarea candidatului comun reflectă instabilitatea coaliției la nivel local și a subliniat că alegătorii bucureșteni vor avea de ales între Nicușor Dan și el.

Întrebat dacă consideră că șansele sale de câștig sunt afectate de intrarea Gabrielei Firea în competiție, Piedone a răspuns că electoratul său este stabil și că nu poate fi influențat de jocurile politice. „Nu poți să impui votul cetățeanului. Cetățeanul s-a deșteptat. Această coaliție s-a dovedit nulă”, a concluzionat el.