Pilula anti-Covid de la Pfizer, autorizată în Statele Unite

Pilula împotriva COVID -19 a laboratorului Pfizer a fost autorizată de urgenţă miercuri de către Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), un pas important în lupta împotriva pandemiei care ar putea permite ca milioane de pacienţi să aibă acces la un tratament, relatează AFP.

Această autorizaţie oferă un nou instrument pentru a combate COVID -19 într-un moment crucial al pandemiei, unde apar noi variante”, a salutat un oficial al FDA, Patrizia Cavazzoni, potrivit unui comunicat. Acest medicament antiviral poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut care au vârsta de peste 12 ani, precizează FDA. Gigantul farmaceutic a anunțat la începutul acestei săptămâni că pilula sa anti-Covid a redus spitalizările și decesele la persoanele cu risc cu aproape 90% atunci când aceasta este luată în primele zile după apariția simptomelor.

Pastila, denumită Paxlovid, ar trebui să rămână eficientă împotriva Omicron conform testelor de laborator, a mai anunțat Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...