Plângere la DNA în cazul exproprierilor din Mogoșoaia. USR strânge semnături pentru demiterea primarului

USR va depune o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la modul în care au fost făcute exproprierile la Mogoşoaia. În paralel, membrii grupării strâng semnături pentru demiterea edilului, a anunțat lui preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş.

Vineri seara, când am fost să ne susţinem colegii în Consiliul Local, am avut ocazia să discutăm cu mai mulţi cetăţeni din Mogoşoaia, foarte supăraţi şi foarte furioşi pe felul în care primăria a decis să facă exproprieri fără să ţină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient şi fără chiar să respecte legea. Colegii noştri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals şi uz de fals, de trafic de influenţă şi pornind de la aceste elemente vom pregăti şi vom depune o sesizare la DNA pentru ca acest caz de la Mogoşoaia să fie cercetat şi să fie făcută lumină acolo, să fie foarte clar ce s-a întâmplat pentru că şi agresivitatea, violenţa unor consilieri care au votat această decizie ridică semne de întrebare. De ce anume se tem? Dacă ei consideră că au făcut lucrurile legal de ce se tem de colegi din opoziţie care nu au fost de acord cu acea decizie şi au prezentat argumente? Vom cere autorităţilor publice să clarifice situaţia de acolo„, a spus Cioloş luni, în Parlament, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR.

El a mai anunţat şi că reprezentanţii USR Mogoşoaia au decis să înceapă strângerea de semnături pentru demiterea primarului Paul Precup, afirmând că acesta este „vinovat de presiunile pentru adoptarea proiectului imobiliar” din acea zonă.

Cioloș le-a solicitat PNL şi PMP fermitate în mesaje faţă de astfel de cazuri de violenţă şi agresiune şi a făcut apel la instituţiile publice responsabile cu respectarea ordinii şi a legii să realizeze acţiuni de descurajare a unor astfel de evenimente.

Urmare a ceea ce s-a întâmplat la Mogoşoaia şi demisii de onoare, dar apoi retragerea demisiilor respective, sper ca PNL şi PMP să fie foarte ferme în mesajele pe care vor să le transmită, nu nouă la USR, ci alegătorilor, că nu tolerează şi că împreună nu tolerăm niciun act de agresivitate, de violenţă fizică sau verbală„, a mai spus preşedintele USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...