Ploile și vântul puternic au afectat mai multe județe

În mai multe județe din țară codul portocaliu de ploi și vânt și-a arătat efectele. În Botoșani au fost inundate gospodării, iar în Prahova copacii au fost doborâți pe șosele.

Mai multe gospodării au fost inundate în urma unor ploi torenţiale care au afectat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, judeţul Botoşani.

Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în municipiile Botoşani şi Dorohoi, dar şi pe raza comunei Cristeşti, pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo.

„Urmare a solicitărilor primite din partea cetăţenilor, pompierii au intervenit în cele două municipii pentru evacuarea apei din locuinţe, subsolurile clădirilor şi gospodării, dar şi pentru degajarea unui arbore căzut pe drumul judeţean DJ 207 N, Orăşeni Deal-Cristeşti”, precizează oficialii ISU..

La dispeceratul integrat al ISU au fost înregistrate 15 apeluri de urgenţă, iar în misiunile de înlăturare a efectelor au fost angrenaţi şi pompierii voluntari.

Probleme și pe Valea Prahovei

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, sâmbătă seară, în localităţi aflate în zona de nord a judeţului Prahova, iar la Sinaia a fost solicitată intervenţia pompierilor pentru degajarea apei care s-a strâns pe carosabil din cauza ploii torenţiale.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, echipajele de pompieri au fost solicitate să acţioneze în Buşteni, Sinaia, Câmpina şi în comuna Şirna pentru degajarea unor copaci care au fost doborâţi de vânt.

În Buşteni este vorba despre un pom care a căzut pe un autovehicul parcat, iar la Şirna, în satul Varniţa, un copac a căzut pe carosabil, afectând o maşină care era, de asemenea, parcată. În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime. În celelalte localităţi menţionate, copacii au căzut pe carosabil.

De asemenea, un echipaj de pompieri a intervenit în zona Cumpătu, pentru degajarea apei care s-a strâns pe şosea din cauza ploii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole