PNL, apel către cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19

Liberalii au postat un mesaj vineri pe pagina de Facebook a formațiunii în care îndeamnă populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19 şi condamnă vehicularea de informaţii false privind vaccinurile, precum şi promovarea de mesaje distructive, care creează neîncredere şi confuzie socială.

Partidul Naţional Liberal face un apel către toţi cetăţenii români să se vaccineze pentru a se proteja pe ei şi pe cei dragi lor de efectele virusului SARS-COV-2.Vaccinul anti-COVID-19 e o soluţie pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiaţi şi pentru sănătatea întregii societăţi româneşti, spun cei de la PNL.

Potrivit apelului, ”vaccinarea nu este şi nu trebuie să fie un subiect de controversă politică. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate ştiinţifice şi observabile în mod direct. Milioanele de români care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecţie împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinaţi prin comparaţie cu cei nevaccinaţi”.

”Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în România numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secţiilor de terapie intensivă de a trata pacienţii este deja la limită. În condiţii de răspândire puternică a virusului şi de dificultăţi majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ atât în plan individual, cât şi pentru buna funcţionare a sistemului de sănătate publică”, spun liberalii.

În acelaşi timp, PNL condamnă vehicularea de informaţii false privind vaccinurile, precum şi promovarea de mesaje alarmiste şi distructive, care creează neîncredere şi confuzie socială, împiedicând creşterea numărului de vaccinări până la nivelul asigurării imunităţii colective.

”Încurajăm toţi românii să se informeze din surse autorizate şi să discute cu medicii de familie, care să-i ajute să ia o decizie informată în vederea vaccinării”, se mai arată în postarea liberalilor.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnl.ro%2Fposts%2F4685554948163172&show_text=true&width=500

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole