PNL face concesii UDMR: Ce minister cedează liberalii

Liberalii merg mai departe cu planul de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, au declarat surse liberale pentru News.ro, însă vor să negocieze cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc în jur de 70 de voturi. În urma discuţiilor cu partenerii de la UDMR, cei de la PNL ar fi dispuși să le cedeze acestora portofoliul Fondurilor Europene.

Sursele liberale au arătat că PNL încearcă să strângă o majoritate în Parlament, pentru a trece un guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, în acest sens urmând să negocieze cu fiecare parlamentar în parte, mai puţin cei de la AUR. Cei de la PNL mizează pe faptul că parlamentarii nu doresc alegeri anticipate şi nu vor contribui la căderea unui nou Guvern.

Liberalii au nevoie, potrivit calculelor interne, de aproximativ 70 de voturi pentru a trece Cabinetul Ciucă în Parlament.

Discuţiile cu cei de la UDMR continuă, astăzi, pentru finalizarea listei de miniştri, iar UDMR ar putea prelua portofoliul Fondurilor Europene, au mai precizat sursele. O decizie finală privind Cabinetul şi programul de guvernare se va lua cel mai probabil miercuri, într-o şedinţă de BPN al PNL, cu prezenţă fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...