PNNR se va aproba abia la toamnă. Comisia Europeană intră în vacanță

Florin Cîțu a anunțat marți seara la Digi24 că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va fi aprobat la toamnă. Comisia Europeană intră în vacanță, și mai sunt și alte țări în situația României, a spus premierul.

Acesta spune că nu este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă, deoarece toate țările vor primi un avans în acest an.

Prim-ministrul a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun. Asta deși s-au remarcat destule greșeli în PNNR-ul trimis spre aprobare de România. De altfel, alături de Italia, suntem singura țară care va contracta și partea de credite a sprijinului UE, potrivit lui Florin Jianu, președintele CNIPMMR și, astfel, vom crește gradul de îndatorare.

„Cei de la Comisia Europeană intră în vacanță. Sunt vreo șase, șapte țări care vor avea PNRR la toamnă. Nu este nicio problemă, contează să luăm toți banii. Aprobarea va fi la toamnă. Acum sunt clarificări. Sunt detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua acești bani. Eu vreau să mă asigur că avem un plan foarte bun”, a spus Florin Cîțu.

România va primi prin PNRR aproape 30 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...