Podgorii și culturi agricole distruse de grindină cât mingea de tenis în Franța

Faimoasele podgorii din sud-vestul Fraței, dar şi alte culturi agricole din această regiune au suferit pagube însemnate, după furtunile cu vânturi puternice şi grindină de mărimea unor mingi de tenis de câmp din primele ore ale zilei de marţi, care au întrerupt alimentarea cu energie electrică, avariind acoperişuri şi cauzând inundaţii, după cun a raportat Prefectura din Bordeaux, informează DPA.

Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă, iar serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

Vremea defavorabilă va continua. De altfel, Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 dintre cele 96 de districte administrative din Franţa metropolitană şi prognozează pentru perioada următoare vânturi puternice, ploi abundente şi grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole