Poliția avertizează: A apărut „Metoda Accidentul”, varianta COVID-19

Poliția din Cluj avertizează că a apărut „Metoda Accidentul”- varianta COVID, în care anumite persoane necunoscute sună și le spun celor apelați că cineva din familia sa este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru transfer medical.

Potrivit Poliției Cluj, în ultimele două zile, oamenii legii, au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de persoane necunoscute, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării pozitive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj.

Polițiștii fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Momentan, conform oamenilor legii, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și le recomandă celor care ar putea fi sunați să nu dea bani persoanelor necunoscute,

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole