Poliția din R. Moldova a anunțat că a dejucat un plan rusesc de destabilizare a țării

Patru alerte cu bombă, între care una la aeroport, au fost înregistrate în Chișinău duminică, zi în care are loc un nou protest antiguvernamental organizat de ȘOR, partidul oligarhului prorus Ilan Șor. Încă de la debutul manifestațiilor au fost reținute 54 de persoane „cu un comportament dubios”. De altfel, Poliția a anunțat anterior că a dejucat un plan de destabilizare a țării pus la cale de Rusia.

Recent, serviciile de informații americane au declasificat informații potrivit cărora Rusia va încerca să răstoarne guvernul pro-european de la Chișinău prin orchestrarea unor așa-zise proteste. De altfel, Andrian Cheptonar, deputat PAS în Parlamentul de la Chișinău, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că Republica Moldova e în plin război hibrid, iar intențiile Rusiei sunt cunoscute. Cheptonar a mai precizat că „avem o colaborare cu serviciile țărilor partenere, suntem destul de bine informați despre ce se întâmplă și prelucrăm destul de bine situația”.

Nou protest în Chișinău organizat de partidul prorusului Ilan Șor

Poliția din Republica Moldova a anunțat că persoanele care au venit la protest „dau dovadă de comportament agresiv față de oamenii legii”. De altfel, la începutul manifestațiilor au fost reținuți pentru identificare şi documentare 54 de oameni, dintre care 21 de minori, „cu comportament dubios şi obiecte interzise la ei”.

Poliția a mai transmis că are informații că la acest protest sunt plănuite „acțiuni destabilizatoare și dezordini în masă”, notează presa locală.

Manifestația, la fel la toate din ultimele luni, este organizată de partidul lui Ilan Șor, oligarh prorus aflat pe lista sancțiunilor Statelor Unite și Marii Britanii. El trăiește acum în Israel, unde a fugit după o condamnare primită în Republica Moldova.

Partidul ȘOR este o „agentura rusă” și „o grupare criminală”, a susținut deputatul PAS Andrian Cheptonar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...