Polițist cercetat penal pentru mită, șantaj, tortură, lipsirea libertății și complicitatea la furt

Un polițist din județul Sibiu este cercetat într-un dosar penal amplu, ce include șase infracţiuni de luare de mită, patru de abuz în serviciu, două de purtare abuzivă, două de instigare la fals intelectual și câte o infracțiune de complicitate la furt, de șantaj, de instigare la abuz în serviciu, de uzurpare a funcției, de tortură și de lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit anchetatorilor, citați de Mediafax, în perioada aprilie 2019 – ianuarie 2021, agentul de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, jud. Sibiu, având în instrumenare dosare penale, dar şi lucrări generale, a pretins şi a primit de la persoanele implicate în acele dosare/ lucrări produse alimentare şi nealimentare, dar şi sume de bani modice, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la soluţionarea acelor plângeri sau petiţii.

De asemenea, agentul de poliţie cercetat penal şi-ar fi adus aportul în calitate de complice la sustragerea unei cantităţi de emulsie bituminoasă şi ar fi executat acte de constrângere morală asupra unui consilier local al unei unităţi administrativ-teritoriale din circumscripţia Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, jud. Sibiu, determinându-l astfel pe acel ales local să voteze, în cadrul şedinţei de consiliu local, un anumit candidat la funcţia de viceprimar al acelei comune, agreat de poliţist.

Totodată se mai reţine că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, acelaşi agent de poliţie, în trei rânduri, acţionând cu rea-credinţă, a omis a dispune măsurile legale în legătură cu constatarea unor infracţiuni și ar fi adresat cuvinte şi expresii jignitoare petentei care a reclamat comiterea unei fapte ilicite de către un apropiat al poliţistului. De asemenea, într-un alt caz, l-ar fi determinat pe un coleg al acestuia să nu dispună măsurile legale de constarea şi sancţionare a unui contravenient, prieten al agentului de poliţie anterior menţionat.

În final, s-a mai reţinut că, în cursul lunii ianuarie 2021, constatând existenţa unor acte de sustragere de material lemnos, agentul de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, jud. Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, ar fi prins pe unul dintre făptuitori în apropierea locului de comitere a faptei, ocazie cu care, încălcându-şi cu ştiinţă atribuţiile sale de serviciu, ar fi exercitat acte de violenţă fizică nejustificate asupra acelui făptuitor, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, după care l-ar fi introdus în portbagajul unui vehicul, transportându-l în aceste condiţii inumane la sediul unităţii de poliţie.

Ulterior, agentul de poliţie l-ar fi determintat pe un alt funcţionar, abilitat a stabili valoarea prejudiciului adus fondului forestier naţional, să stabilească un prejudiciu supraevaluat ce urma a fi reţinut în sarcina persoanei depistată şi agresată fizic de către poliţist.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de agentul de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, județul Sibiu, pentru comiterea infracţiunilor menţionate.

La acest moment sunt puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, două la imobile locuite de suspect şi cel de-al treilea la instituţia publică unde activează acesta, iar, ulterior, poliţistul va fi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în vederea audierii, urmând a se dispune apoi cu privire la eventualele măsuri preventive, au precizat anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...