Polițist lovit de un interlop într-un mall din Timișoara. De ce nu au intervenit colegii lui?

Publicat: 09 feb. 2022, 13:30, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
Polițist lovit de un interlop într-un mall din Timișoara. De ce nu au intervenit colegii lui?

Un polițist din Timișoara a fost agresat într-un mall de un bărbat cunoscut, posibil interlop. De față erau și colegii polițistului, care însă nu au intervenit.

Poliţia a fost sesizată că în mall a izbucnit un scandal, iar polițistul a intervenit să aplaneze conflictul, moment în care a fost lovit de interlop. Poliţistul a fost agresat în timp ce făcea controale în barurile din zonă, pentru a vedea dacă accesul se face pe baza certificatului verde.

Poliția Timiș a transmis că ei nu au vrut ca acest conflict să escaladeze, fiind vorba despre „o corectă evaluare a situaţiei de fapt”.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a precizat că nu se poate lua în discuţie o lipsă de reacţie din partea Poliţiei, ci se poate vorbi de „o corectă evaluare a situaţiei de fapt, astfel încât conflictul să nu escaladeze şi să nu survină rănirea altor persoane”.

Esenţial de precizat este că bărbatul (agresorul – n.r.) a fost imobilizat la faţa locului de către ceilalţi poliţişti, care se aflau în misiune. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în prezent aflându-se în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş”, a arătat sursa citată.

Filmarea de la Mall, cu lipsa de acţiune a colegilor poliţistului, în timp ce acesta este lovit, sunt revoltătoare. Cer poliţiştilor timişeni să acţioneze cu maximă fermitate la cea mai mică tentativă de sfidare. Mă voi deplasa personal la sediul IPJ Timiş pentru a transmite colectivului acest mesaj. Avem nevoie de instituţii puternice şi respectate. Este singura variantă pentru ca cetăţeanul să-şi recapete încrederea că este protejat şi apărat”, a mai transmis Mihai Ritivoiu, pe pagina de Facebook.