Polițiștii și procurorii DIICOT din Capitală au confiscat droguri în valoare de 1 milion de euro într-o singură lună

Procurorii DIICOT și polițiștii BCCO din București au reușit, într-o singură lună, să confiște droguri în valoare de un milion de euro. Pe lângă aceste substanțe, în urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat sume mari de bani, dar și două pistoale și șase autoturisme.

Conform unui comunicat al DIICOT, în luna octombrie au fost efectuate mai multe percheziții la traficanții de droguri din București, care au vizat „palierele medii și superioare ale rețelelor de distribuție”.

„În perioada 01 – 31 octombrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au desfășurat o serie de activități în vederea prevenirii și combaterii traficului de droguri, pe raza municipiului București”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

28 de dosare penale, doar într-o lună

Conform sursei citate, acțiunile au vizat palierele medii și superioare ale rețelelor de distribuție. În cadrul a 28 dosare penale, a fost documentată activitatea infracțională a 51 persoane, dintre care față de 36 au fost dispuse măsuri preventive după cum urmează: față de 31 inculpați Tribunalul București a dispus măsura arestării preventive, față de un inculpat, măsura arestului la domiciliu, iar față de alți 4 inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Astfel, în luna octombrie au fost efectuate 26 acțiuni de prindere în flagrant, în urma cărora au indisponibilizate 96,2 kilograme de cannabis (inflorescențe), 80 kilograme de masă vegetală verde, 100 de plante de cannabis ajunse la maturitate, 422 grame de cocaină, 500 comprimate de ecstasy, precum și alte cantități și tipuri de droguri.

Totodată, au fost indisponibilizate prin aplicarea unor măsuri asiguratorii sumele de 65.600 lei, 37.480 euro, 320 USD, 2 pistoale, 6 autoturisme, 2 instalații speciale destinate creșterii plantelor de cannabis și alte bunuri provenite din săvârșirea de infracțiuni.

Potrivit DIICOT „pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Arde toată țara de când s-a întors Ponta la Palatul Victoria

Ca un făcut, cel împins afară din Guvern după tragedia de la Colectiv, s-a întors la Palatul Victoria. Și nenorocirile au reapărut. A explodat Crevedia,...

Statul captiv bugetarilor!

De două zile, România e blocată pentru că salariații ei ”cei mai competenți și viguroși” vor rămâne fără vouchere de vacanță și fără sporul...