Polițiștii de la penitenciarul Giurgiu, deconturi fictive de un milion de lei la dentist

Publicat: 08 feb. 2023, 16:00, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Polițiștii de la penitenciarul Giurgiu, deconturi fictive de un milion de lei la dentist

După ce Poliția a anunțat, marți, efectuarea mai multor percheziții într-un dosar în care este cercetată decontarea unor servicii stomatologice fictive, în valoare de aproape un milion de lei – fără a menționa, însă, în ce instituție de stat lucrează cei implicați – conducerea Penitenciarului Giurigu vine cu o serie de precizări. Delapidatorii erau chiar polițiști.

Pentru că Giurigu este un oraș mic, s-a aflat rapid că bugetarii vizați de Poliție în acest dosar lucrează la Penitenciar, iar conducerea instituției a făcut publice o serie de precizări legate de acest caz, menționând că sesizase, deja, organele de cercetare penală în legătură cu posibile înșelăciuni comise de angajați ai instituției:

”Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public, care fac referire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals de către poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu, facem precizarea că în decursul anului 2022, conducerea Penitenciarului Giurgiu a sesizat organele de cercetare penală cu privire la posibila săvârşire, de către poliţişti de penitenciare, a unor infracţiuni de natura celor menţionate mai sus. 

Citește și Servicii stomatologice fictive, decontate de o instituție de stat din Giurgiu. Prejudiciu de un milion de lei

În toată perioada efectuării cercetărilor, conducerea unităţii de detenţie a pus la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu documentele şi informaţiile solicitate”. 

Reamintim că marți au fost efectuate două percheziţii domiciliare la două persoane din municipiul Giurgiu, iar alte două în municipiul Bucureşti, la un cabinet stomatologic şi domiciliul unui medic dentist, într-un dosar în care se cercetează un caz de decontare de servicii stomatologice fictive, de aproximativ 970.000 de lei, prin folosirea a 36 de persoane, angajaţi la o instituţie şi persoane aflate în întreţinerea acestora.