Polițiștii, după ce a fost furată arma unui militar cu tot cu muniție: ‘Tu ai încasa un glonț pentru 2.800 lei/lună?’

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul de Interne, Vasile Zelca, reacționează pe rețelele de socialiare, după ce colegii săi au fost trimiși în căutarea persoanei care a pătruns într-o bază militară și i-a furat arma cu tot cu muniție unui militar.

„Tu ai încasa un glonț pentru 2.800 lei/lună?”, își începe liderul sindical textul, la capătul căruia el cere aplicarea Legii Salarizării nr. 153/2017.

Vasile Zelca speră ca, în urma a ceea ce se întâmplă zilele acestea, autoritățile decidente să aplice majorările salariale pentru polițiști, în conformitate cu legislația în vigoare.

„(…)un individ a atacat un militar aflat în serviciu de paza al unei unități militare și, în urma agresiunii, a sustras un pistol automat cu tot cu muniția de război a acestuia!

Dincolo de controversa situației rămâne ce vedem astăzi : Constanța și nu numai, împânzite de forțe polițienești unele echipate cu veste antiînjunghiere, altele cu vestă antiglonț și una și alta pistol cu apă în calea unui glonț de 7,62 ieșit pe țeava unei arme de genul celei sustrase aseară!

Pe mulți dintre polițiștii aflați în filtre îi cunosc personal. Cei mai mulți sunt tineri, aflați în prima decadă a carierei, mulți îi știu căsătoriți, unii dintre ei au și copii. Și totuși își riscă viața lor și viitorul familiilor lor, pentru a furniza populației ceea ce aceasta are atâta nevoie : SIGURANȚĂ PUBLICĂ!

Acum urmează întrebarea firească: CINE ÎȘI RISCĂ VIAȚA, VIITORUL SĂU SAU AL FAMILIEI SALE , PENTRU 2800 lei salariu de bază?

Formulăm altfel: Pentru 2800 lei/luna salariu de bază se merită să-ți pui viața în pericol în unul din filtrele instituite în zonele unde infractorul nostru poate apare cu Kalasnikovul pe post de cobza?

Poate că în urma imaginilor de astăzi, politicienii își vor da seama de importanța siguranței publice!

Dați Cezarului ce-i al Cezarului!

Aplicați Legea 153/2017 și Legea 223/2015 așa cum au fost promulgate!”, este mesajul lui Vasile Zelca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...