Polițiștii se adaptează. Adio procese verbale scrise cu pixul pe hârtie

Polițiștii nu vor completa procese verbale după metoda clasică, cu pixul, pe hârtie. Aceștia vor avea la îndemână tablete cu programe special dedicate amenzilor.

Agenții vor putea scana atât documentele șoferilor, cât și cele ale mașinii şi pot verifica dacă cei de la volan au avut abateri de la lege în trecut, dar și dacă mașina are asigurarea valabilă.

„Un prim proiect pe care l-am prezentat deja public se referă la aceste auto-laboratoare pe care le vedeți în stânga noastră. Auto-laboratoare de siguranță rutieră. Merg colegii de la poliția rutieră, împreună cu celelalte structuri ale Poliției Române, în comunitate, merg în zona unităților școlare”, spune Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Au fost achiziționate, prin fonduri europene, 4.000 de tablete, 1.400 de imprimante, 44 de aparate pentru depistarea șoferilor care au consumat droguri, dar și 250 de pistoale radar, care pot prinde viteza de deplasare a autovehiculelor de la o distanță de până la un kilometru.

„Ne dorim să creștem siguranța participanților la trafic. Vrem să punem accent pe acele deficiențe din trafic care vor fi preluate prin sistemul acestor tablete. Aceste tablete vor fi conectate inclusiv cu sistemele radar… care vor putea fi controlate de la distanță pentru a constata contravenții rutiere de către polițiștii rutieri. Pe de altă parte, accidentele de trafic, ne dorim ca preluarea datelor despre cât de mult va fi restricționat traficul, dacă sunt rute alternative, tot așa, ne dorim să creăm un flux de automatizare care să ajungă iarăși la îndemâna cetățeanului să-l poată îndruma”, spune Valentin Ioniță, comisar șef de poliție.

În plus, în cazul unei amenzi, șoferii o vor putea plăti pe loc pentru că aplicația va avea și o funcție care permite plata cu cardul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...